Igår onsdag släppte Veckan Affärer sin årliga lista över Sveriges 101 främsta supertalanger. En lista vi på Save by Solar är bekant med sedan tidigare, då en av våra grundare förra året kvalade in som supertalang under kategorin Samhällsbyggare. På våra kontor runt om i Sverige spreds en stark känsla av att vi gemensamt är med och skapar framtidens samhälle.

Listan för 2019 slog ned med om möjligt ännu större genomslagskraft. En av våra styrelseledamöter, 33-åringen Anders Jacobson, har i årets lista blivit utsedd till Årets Supertalang!

Anders är, förutom styrelseledamot i Save by Solar, också medgrundare och VD för investmentbolaget Blue. Blue har ett tydligt mål – att genom sina investeringar i entreprenörsdrivna bolag bidra till en mer välmående planet. “At Blue, we are striving to bring back a healthy blue planet by actively building, supporting and investing in innovative entrepreneurship” som de själva skriver på sin hemsida.

Blue står bakom och har varit en del av Save by Solar sedan slutet av 2017, då investmentbolaget investerade 12 miljoner i tillväxtkapital för att möjliggöra den snabba tillväxt och utveckling av nya tjänster som sker inom Save by Solar just nu. Också något som Di Digital skrev om. Förutom engagemang i Save by Solar står bland annat också det spännande bolaget Climeon på Blues ägarlista, där fokus istället ligger på elproduktion genom geotermisk energi.  

“Det känns fantastiskt bra att ha med Blue som investerare på vår resa och att Anders blir utnämnd till årets supertalang förvånar mig inte. Han är värd det 100 gånger om. Anders har varit och är en stor tillgång för ett bolag i växande fas. Förutom att Blue backar oss finansiellt så kan Anders med sin breda erfarenhet och starka engagemang bidra med perspektiv som annars är svåra att se”, säger Hugo Larsson, medgrundare av Save by Solar.

För oss på Save by Solar är hans kunnande oerhört värdefullt, och vi kan bara instämma i att han förtjänar utnämningen till årets supertalang 2019. Grattis Anders!

Sprid det vidare