Det är med stor glädje och entusiasm vi på Save by Solar kan meddela att vi genom en investering tar in 12 miljoner kronor i tillväxtkapital. Det nystartade investmentbolaget Blue – som främst engagerar sig i bolag med innovativa lösningar som positivt påverkar människor och miljö – står bakom investeringen.

Kapitalet kommer framför allt att användas för Save by Solars fortsatta expansion ut i nya regioner, samt fortsatt utveckling av företagets mjukvarutjänster. Fler svenska företag ska kunna ta del av Save by Solars helhetslösning, som innebär ett helt bekymmersfritt ägande av en solcellsanläggning.

Anders Jacobsson, som är medgrundare och VD på Blue, säger såhär om bakgrunden till bolagets investering:

”Save by Solar är en tydlig förebild på hur uppfinningsrikedom och ett innovativt sätt att använda ny teknik kan gynna såväl bolagets kunder som bidra till en mer hållbar utveckling i samhället.”

Vi på Save by Solar är väldigt tacksamma över Blues förtroende, och ser en väldigt spännande tid framför oss. I januari öppnar vi nytt kontor i Lund, och planerar för fler kontor under det kommande året, däribland i Borås. Vår ambition är att ligga i framkant när det gäller att hjälpa företag med de mest attraktiva lösningarna för solceller.

Läs hela pressmeddelandet här: PRESSMEDDELANDE 20 DECEMBER
Pressbild Hugo Larsson & Linus Werner: Pressbild HL & LW
Bild solcellsanläggning: ICA Maxi Barkarbystaden
Nyhet i Di Digital: Vill transformera Sveriges energimarknad – tar in 12 miljoner till solceller

Vid frågor är det fritt fram att kontakta någon av Save by Solars grundare enligt nedan:

Hugo Larsson
Grundare & Marknad, Save by Solar
+46(0)76 – 800 20 81
hugo.larsson@savebysolar.se

Linus Werner
Grundare & VD, Save by Solar
+46(0)73 – 511 89 46
linus.werner@savebysolar.se

Sprid det vidare