Om företaget

Solel ska vara Enkelt, Lönsamt och Säkert

Vi på Save by Solar vill ändra sättet företag använder energi så att vi tillsammans kan driva på utvecklingen till en förnybar värld. Det gör vi genom att skapa enkla, lönsamma och säkra lösningar för att producera och konsumera förnybar energi.

Vi står inför en revolution när det kommer till elförsörjning. Här på Save by Solar ser vi en framtid där företag tar kontrollen över sin egen elförsörjning genom framförallt solel och energilagring. Vårt mål är att skapa de bästa förutsättningarna för just det. Genom våra lösningar kan företag minska sitt beroende av de stora elleverantörerna och således sina elkostnader samtidigt som de gör en god gärning för miljön och inte tappar fokus från sin kärnverksamhet.

Save by Solar har blivit tilldelade flertalet utmärkelser, bland annat Årets Unga företagare i Sverige 2020, årets Unga företagare i Sverige 2017, Veckans Affärers Supertalang 2018, Näringslivspriset Bona Postulata,  Företagarnas lista på 100 främsta företagsidéer och företagare, Det har även skrivits en hel del om Save by Solar i media, bland annat flertalet artiklar i näringslivstidningen Dagens Industri: Inspirerades av Elon Musks kusiner – årets unga entreprenörer vill förändra världen (DI.se)  & SBS vill transformera Energimarknaden (DI.se) samt många fler.

Bolaget grundades av två före detta studenter på Uppsala Universitet, Hugo Larsson och Linus Werner. De hade båda tidigt ett intresse för förnybar energi och bestämde sig för att tillsammans försöka skapa de bästa förutsättningarna för att producera sin egen solel. Linus Werner, utbildad civilingenjör och ekonomie kand., kom under sitt examensarbete på GodEl fram till att solel i Sverige lämpar sig extra väl för vissa kommersiella verksamheter. Han kontaktade sin före detta kollega Hugo Larsson, utbildad nationalekonom med inriktning mot hållbar utveckling, med tidigare erfarenhet från marknadssidan. Några månader senare var Save by Solar grundat.

Styrelse

Jan-Olof Hersler

Styrelseordförande

Jan-Olof har lång erfarenhet inom investment banking, affärsutveckling och som styrelsemedlem i olika privata och noterade bolag. Jan Olof har arbetat med Corporate finance på Danske Bank, Aragon, Handelsbanken Markets och inom ramen för sitt eget bolag Apex Corporate finance i över 25 år. Sedan 10 år arbetar Jan-Olof med Private Investment, vilket lett till ordförande och styrelseuppdrag i bolag som t.ex. Dice, Starbreeze, Mockeypal, One Media Holding, Xover TV. Jan-Olof har värdefulla kunskaper inom bl.a. styrelsearbete och finans, vilka utgör viktiga faktorer för oss på Save by Solar. Utöver att Jan-Olof sitter i styrelsen är han även investerare i Save by Solar.

Sara Clason

Styrelseledamot

Sara Clason är VD på Lyra Financial Wealth AB, ett bolag som har vänt upp och ned på den traditionella private banking och rådgivningsmodellen. Engagemanget för att helt kunna arbeta utefter vad som är bäst för kunden är den konstanta drivkraften i Saras arbete. Att bygga hållbara kundrelationer baserade på transparens, professionalism och tillit är något som vi på Save by Solar delar, likaså den inspirerande visionen att skapa en bättre värld genom framgångsrika etiska bolag. Sara började sin karriär inom finans 2004 och har bott och arbetat i London, Stockholm, Dubai och Genève. Sara har en kandidatexamen från Lunds Universitet och en magisterexamen från London School of Economics.

Anders Lundmark

Styrelseledamot

Anders Lundmark har lång erfarenhet från att starta och driva företag. Han har varit entreprenör genom hela sitt li och han har i synnerhet drivit företag inom bygg och entreprenadbranschen. Företagen har varit aktiva inom allt från Kabel-TV till entreprenad inom lägenheter och lokaler. Under ett antal år under 10-talet drev Anders mycket framgångsrikt företaget Runway Safe som bygger stora  landningsbäddar som ökar säkerheten på landningsbanor där utrymmet är begränsat. Parallellt med sina egna företag har han länge även arbetat som investerare och aktiv styrelsemedlem i flertalet entreprenörsledda bolag. Utöver att Anders sitter i styrelsen är han även investerare i Save by Solar.

Klas Gustafsson

Styrelseledamot

Klas Gustafsson har verkat mer än 20 år i riskkapitalbranschen, senast som partner på Sustainable Technologies Fund samt Venture Partner på Short Cap. Innan Sustainable arbetade han bl a på AB Traction, Telia Business Innovation samt på Northzone Ventures. Han tar med sig sina många års erfarenhet av investeringar, företagsförsäljningar och erfarenhet från en mängd bolag. Nu är Klas portfolio manager för Blue, ett svenskt investmentbolag som engagerar sig och investerar i företag och entreprenörer som genom innovativa lösningar positivt påverkar människor, miljö och vår planet. Blues vision är att bidra till rent vatten, ren luft, hållbar mat, energi, hållbart resursutnyttjande och mänskliga rättigheter, strävar Blue efter att vara en visionär kraft inom investeringar för en hållbar utveckling.

Investerare

Blue Seed

Investmentbolag

Blue är ett investmentbolag med huvudkontor i Stockholm som engagerar sig och investerar i entreprenörsledda företag och innovatörer som med hjälp av uppfinningsrikedom utvecklar hållbara lösningar som bidrar till en positiv påverkan för människor, miljö och vår planet. Investeringen om 12 miljoner kronor i Save by Solar är i linje med Blues vision att stödja hållbarhetsfokuserade innovationer som bidrar till en positiv samhällsutveckling.

Samir Kamal

Affärsängel

Samir har arbetat länge med riskkapital och kommer senast från EQT där han under sex år arbetat som partner och styrelseledamot i portföljbolagen Granngården, TitanX, Dometic, Bodilsen och Norrwin. Innan dess var Samir partner på IK Investment Partners och ansvarade för Myresjöhusoch Elfa. Idag är Samir Senior Directior på Novo Holdings A/S och utöver engagemang i Save by Solar är Samir även Ledamot i styrelsen i Bonava (NCC) samt Industrifonden. Samirs erfarenhet från styrelsearbete, hans breda affärsnätverk samt kunskap inom bolagsbyggande, är en stor tillgång för oss på Save by Solar.

John Lundqvist

Affärsängel

John är en kunnig entreprenör och affärsängel som investerar i nystartade unga företag. Han grundade själv framgångssagan the Friendly Swede för några år sedan och har därigenom järnkoll på internationell handel. Utöver sina framgångar och kunskaper inom företagande har han ett stort intresse för framtidens teknik och i synnerhet förnyelsebar energi. Han är inte bara en inspirationskälla utan ett bra, viktigt och nödvändigt bollplank för oss på Save by Solar.

Kvalitetspolicy

Nedan kan ni hitta vår Kvalitetspolicy

Hämta vår Kvalitetspolicy

Kontakta oss