Om företaget

Solel ska vara Enkelt, Lönsamt och Säkert

Vi på Save by Solar vill ändra sättet företag använder energi så att vi tillsammans kan driva på utvecklingen till en förnybar värld. Det gör vi genom att skapa enkla, lönsamma och säkra lösningar för att producera och konsumera förnybar energi.

Vi står inför en revolution när det kommer till elförsörjning. Här på Save by Solar ser vi en framtid där företag tar kontrollen över sin egen elförsörjning genom framförallt solel och energilagring. Vårt mål är att skapa de bästa förutsättningarna för just det. Genom våra lösningar kan företag minska sitt beroende av de stora elleverantörerna och således sina elkostnader samtidigt som de gör en god gärning för miljön och inte tappar fokus från sin kärnverksamhet.

Save by Solar har blivit tilldelade flertalet utmärkelser, bland annat Årets Unga företagare i Sverige 2020, årets Unga företagare i Sverige 2017, Veckans Affärers Supertalang 2018, Näringslivspriset Bona Postulata,  Företagarnas lista på 100 främsta företagsidéer och företagare, Det har även skrivits en hel del om Save by Solar i media, bland annat flertalet artiklar i näringslivstidningen Dagens Industri: Inspirerades av Elon Musks kusiner – årets unga entreprenörer vill förändra världen (DI.se)  & SBS vill transformera Energimarknaden (DI.se) samt många fler.

Bolaget grundades av två före detta studenter på Uppsala Universitet, Hugo Larsson och Linus Werner. De hade båda tidigt ett intresse för förnybar energi och bestämde sig för att tillsammans försöka skapa de bästa förutsättningarna för att producera sin egen solel. Linus Werner, utbildad civilingenjör och ekonomie kand., kom under sitt examensarbete på GodEl fram till att solel i Sverige lämpar sig extra väl för vissa kommersiella verksamheter. Han kontaktade sin före detta kollega Hugo Larsson, utbildad nationalekonom med inriktning mot hållbar utveckling, med tidigare erfarenhet från marknadssidan. Några månader senare var Save by Solar grundat.

Styrelse

Jan-Olof Hersler

Styrelseordförande

Jan-Olof har lång erfarenhet inom investment banking, affärsutveckling och som styrelsemedlem i olika privata och noterade bolag. Jan Olof har arbetat med Corporate finance på Danske Bank, Aragon, Handelsbanken Markets och inom ramen för sitt eget bolag Apex Corporate finance i över 25 år. Sedan 10 år arbetar Jan-Olof med Private Investment, vilket lett till ordförande och styrelseuppdrag i bolag som t.ex. Dice, Starbreeze, Mockeypal, One Media Holding, Xover TV. Jan-Olof har värdefulla kunskaper inom bl.a. styrelsearbete och finans, vilka utgör viktiga faktorer för oss på Save by Solar. Utöver att Jan-Olof sitter i styrelsen är han även investerare i Save by Solar.

Patrik Hegbart

Styrelseledamot

Patrik är grundare av REDITO Property Investors, som i sin tur är ägare till bland annat Trophi Fastighets AB, vilket är Nordens ledande fastighetsbolag inom dagligvaruhandel. Patrik har lång erfarenhet från fastighetsbranschen och har tidigare även grundat bostadsutvecklaren Real Equity. Utöver fastigheter har Patrik tidigare varit med och startat IT-bolaget Advoco Software och haft en internationell karriär inom Ericssonkoncernen.

Karim Sahibzada

Styrelseledamot

Grundare av Polar Structure AB, Randviken Fastigheter AB samt Vault Investment Partners AB. Tidigare grundat Hemfosa Fastigheter AB (publ) där Karim även var chefjurist samt finanschef. Tidigare verksam ca. 12 år på advokatbyråer bl.a. Vinge KB samt AJB Bergh Advokatbyrå vilken 2007 gick ihop med den engelska advokatfirman Ashurst LLP. Karim var delägare och verkställande direktör på såväl AJB som Ashurst.

Klas Gustafsson

Styrelseledamot

Klas Gustafsson har verkat mer än 20 år i riskkapitalbranschen, senast som partner på Sustainable Technologies Fund samt Venture Partner på Short Cap. Innan Sustainable arbetade han bl a på AB Traction, Telia Business Innovation samt på Northzone Ventures. Han tar med sig sina många års erfarenhet av investeringar, företagsförsäljningar och erfarenhet från en mängd bolag. Nu är Klas portfolio manager för Blue, ett svenskt investmentbolag som engagerar sig och investerar i företag och entreprenörer som genom innovativa lösningar positivt påverkar människor, miljö och vår planet.

Investerare

Blue Seed

Investmentbolag

Blue är ett investmentbolag med huvudkontor i Stockholm som engagerar sig och investerar i entreprenörsledda företag och innovatörer som med hjälp av uppfinningsrikedom utvecklar hållbara lösningar som bidrar till en positiv påverkan för människor, miljö och vår planet. Investeringen om 12 miljoner kronor i Save by Solar är i linje med Blues vision att stödja hållbarhetsfokuserade innovationer som bidrar till en positiv samhällsutveckling.

Polar Structure

Polar Structure är en plattform för ägande och förvaltning av infrastrukturrelaterade tillgångar. De samlar kompetens och kapital för att skapa en effektiv förvaltningsorganisation där långsiktighet och hållbarhet står i fokus. Genom att vara initiativtagare och grundare till nya bolag inom infrastruktur kan de redan från start skapa en kultur och ett förhållningssätt som ställer höga krav vad gäller affärsetik och ansvarstagande. På så sätt är de väl positionerade för att kunna generera en trygg avkastning och samtidigt bidra till ett mer hållbart samhälle.

Utöver de bolag som de är grundare av och majoritetsägare i gör de även minoritetsinvesteringar i innovativa bolag som de tror kan bidra till en bättre helhet inom Polar Structures plattform. Våra samarbetspartners består av bolag inom såväl offentlig som privat sektor.

Redito

Redito investerar kapital i den Nordiska fastighetsmarknaden med affärsmässighet och enkelhet som ledord. De värdesätter transparens och hög etik för att skapa nära och långsiktiga relationer till såväl investerare som kunder. DE skapar möjligheter för institutionella, börsnoterade och privata bolag att investera tillsammans med Redito i fastigheter på den nordiska marknaden. Sedan 2012 har de skapat flera stora framgångsrika fastighetsbolag som genererat hög och hållbar avkastning.

Anders Palmgren

Affärsängel

Anders Palmgren har lång erfarenhet från Fastighetsbranschen. Han är idag Head of Markets, Director, Partner på fastgihetsfonden Genesta som han själv var med och grundade. Han har tidigare haft en karriär på Catella, sist som Head of Corporate Finance. Innan Catella har Anders även jobbat på Colliers Int., SPK, Ardow & Partners, Erlandsson, Hnadelsbanken, mfl.

Samir Kamal

Affärsängel

Samir har arbetat länge med riskkapital och kommer senast från EQT där han under sex år arbetat som partner och styrelseledamot i portföljbolagen Granngården, TitanX, Dometic, Bodilsen och Norrwin. Innan dess var Samir partner på IK Investment Partners och ansvarade för Myresjöhusoch Elfa. Idag är Samir Senior Directior på Novo Holdings A/S och utöver engagemang i Save by Solar är Samir även Ledamot i styrelsen i Bonava (NCC) samt Industrifonden. Samirs erfarenhet från styrelsearbete, hans breda affärsnätverk samt kunskap inom bolagsbyggande, är en stor tillgång för oss på Save by Solar.

John Lundqvist

Affärsängel

John är en kunnig entreprenör och affärsängel som investerar i nystartade unga företag. Han grundade själv framgångssagan the Friendly Swede för några år sedan och har därigenom järnkoll på internationell handel. Utöver sina framgångar och kunskaper inom företagande har han ett stort intresse för framtidens teknik och i synnerhet förnyelsebar energi. Han är inte bara en inspirationskälla utan ett bra, viktigt och nödvändigt bollplank för oss på Save by Solar.

Kvalitetspolicy

Nedan kan ni hitta vår Kvalitetspolicy

Hämta vår Kvalitetspolicy

Kontakta oss