För drygt en vecka sedan publicerade tidningen Veckans Affärer sin lista över Sveriges supertalanger för 2018. Vi på Save by Solar tyckte såklart att det var oerhört roligt att se en av bolagets grundare – Hugo Larsson – på en hedrande andraplats över Sveriges samhällsbyggare! Vi som bolag vill driva på övergången till en förnybar värld genom att förändra företags sätt att använda energi, och det är därför väldigt inspirerande att topprankas inom just kategorin samhällsbyggare.

Några snabba till Hugo:

Grattis till utmärkelsen! Hur känns det?
 – Såklart oerhört hedrande, men det är framför allt ett kvitto på att hela teamet på Save by Solar gör allting rätt. Det är tack vare dem vi kan synas som bolag, och verkligen göra ett avtryck ute i samhället. Solcellsmarknaden är ung i Sverige, och det är spännande att vara med som en av de större aktörerna från start, där branschen tillsammans kan sätta en hög standard. Vi har startat en grym resa, men har en mycket större framför oss!

Någon tanke om varför det blev kategorin samhällsbyggare, istället för exempelvis entreprenörer?
– Det kan nog handla om att vi redan har en omfattande och stabil verksamhet som dagligen levererar. Varje morgon som våra installatörer lämnar våra kontor, så är det med insikten om att de är med och, så att säga, verkställer den omställning mot förnybar energi som vi vill driva på. Det finns riktigt många spännande bolag där ute som alla skapar hållbara värden – inte minst flera av våra större branschkollegor.

Vi har ju sett att satsningen på solenergi verkligen tagit fart i Sverige. Vad händer härnäst?
– Den energiomställning som pågår just nu kommer att innebära mycket ny teknik. Solceller är bara är en del, och det är därför vi också har mycket fokus på bland annat batterier och andra relaterade lösningar. Vi har jobbat med en del häftiga delar under hösten som varit, som vi kommer att visa mer av nu i vår.

Hur tror du att 2018 kommer se ut för dig och Save by Solar?
– För min egen del kommer det handla mycket om att vara med och fortsätta bygga en stabil organisation, samtidigt som vi ska leverera stort värde till våra kunder. Jag skulle nästan säga att vi med Save by Solar har ett ännu mer spännande år framför oss. Vi har precis kört igång vårt kontor i Skåne, vilket egentligen bara är starten på den expansionsplan bolaget antagit. Dessutom verkar alla inom vårt team vara riktigt taggade på det här året!

 Vi som skriver här kan bara instämma med Hugo – det känns verkligen som att det kommer hända grejer både inom solcellsbranschen och Save by Solar under 2018. Bara en sådan sak som att vi just nu söker både systeminstallatörer och Account Managers till olika delar av landet!

Om du tror att du, eller någon av dina vänner, är vår nästa kollega vore det oerhört kul att få din ansökan! Skicka den direkt till jobb@savebysolar.se, eller hitta kontaktuppgifter till vår personalansvariga Elisabeth här.

Tack också till Veckans Affärer som dagligen bjuder på intressant innehåll!

Sprid det vidare