Det framåtsträvande företaget Svenska Handelsfastigheter tog i juni beslutet att investera i solceller, och vi på Save by Solar fick förtroendet att arbeta som partner med ansvar för bland annat projektering, installation och löpande övervakning av deras solcellsanläggning.

Anläggningen, som består av 796 paneler med en samlad effekt på 254,7 kW, installerades under september-oktober på en av bolagets större handelsfastigheter – Rinken i Södertälje. Det blir dessutom stadens största solcellsanläggning.

Stefan Nipstrand, förvaltare vid Svenska Handelsfastigheter, säger att ”miljömärkt, grön el är något som hyresgästerna efterfrågar och det känns bra att vi nu kan erbjuda det som ett alternativ vid Rinken.”

Hyresgästerna erbjuds genom Save by Solars helhetslösning en hög driftsäkerhet, där all övervakning, drift och underhåll sköts för kunds räkning. På så vis blir både ägandet och nyttjandet av en solcellsanläggning bekymmersfritt, och fokus kan fortsatt ligga på kärnverksamheten. För oss på Save by Solar är det viktigt att det känns enkelt för företag att investera i solceller.

Läs mer om Svenska Handelsfastigheters satsning på solceller i deras pressmeddelande:

Svenska Handelsfastigheter och solceller i Dagens Industri

Sitter du själv som fastighetsägare och funderar på att investera i solceller? Då kan du läsa mer om den helhetslösning vi Save by Solar erbjuder våra kunder här, eller hitta närmare på några av våra tidigare referenser. Du är givetvis välkommen att ta kontakt med någon av våra medarbetare direkt, eller via info@savebysolar.se!

Sprid det vidare