Save by Solars första solcellsanläggning i Lund har installerats för inredningsbutiken Miljögårdens Möbler och företaget producerar nu egen solel på taket.

Företaget Miljögården är en inredningsbutik i Lund som ligger i framkant när det gäller nya färger, former, trender och inte minst hållbarhet. I somras tog de beslutet att investera i solceller. Vi på Save by Solar fick förtroendet att hjälpa företaget att ta kontroll över sin egen elförsörjning och skapa en enkel, lönsam och säker helhetslösning för just Miljögården.  

Solcellsanläggningen hos Miljögårdens Möbler har en systemstorlek på 100,48 kW och kommer att stå för 25,2% av fastighetens årliga elförbrukning. Produktionen motsvarar ungefär vad 19 normalstora villor gör åt i hushållsel under ett år. Det överskottet av solel som produceras säljs ut på elnätet. Miljögården kommer att minska sitt beroende av elleverantörerna och således sina elkostnader, samtidigt som företaget gör en god sak för miljön utan att släppa fokus på sin kärnverksamhet. I lokalerna huserar den inspirerande inredningsbutiken, samt Miljögårdens egna restaurang och café där besökarna kan få en kopp kaffe eller en lunch. Att maten håller toppklass kan vi på Save by Solar intyga!

Snart öppnar vi på Save by Solar vårt nya kontor i Lund med Carl-Johan Fredman, Regionsansvarig, i spetsen:

– Det känns riktigt roligt att den första solcellsanläggningen i Lund nu är installerad. Vi är glada för förtroendet och det fina samarbetet vi har med Miljögården. Vi kommer att fortsätta jobba tillsammans, eftersom vi på Save by Solar sköter övervakning och drift av anläggningen. En trevligare kund än Miljögården är svårt att tänka sig!

Nästa steg för Miljögårdens Möbler är att installera ett antal laddstolpar för elbilar på sin parkering. Företaget har verkligen tagit ett helhetsgrepp kring hållbarhet och miljötänk, vilket är inspirerande att se. Det går att läsa mer kring kring Miljögårdens satsning på solceller på deras hemsida: https://miljogarden.se/mobelaffar/

Är ni också intresserade av solceller, och vill veta mer om era möjligheterna att börja producera er egen solel i Skåne? Hör av dig till Carl-Johan på telefonnummer 0708-13 15 02, maila carl-johan.fredman@savebysolar.se eller kom förbi kontoret i Lund!

Sprid det vidare