Under Skånes Energiting den 6:e oktober presenterades årets vinnare i tävlingen Skåne Solar Award. Bland tre riktigt starka finalister valdes till slut anläggningen på Västra Ramlösa skola i Helsingborg som det främsta bidraget. Vi på Save by Solar är väldigt stolta över att ha dimensionerat och installerat anläggningen som nu kan titulera sig Skånes bästa solcellsanläggning!

Skåne Solar Award är en tävling som varje år utser den bästa solenergianläggningen i regionen. Det är en öppen nominering dit alla har möjlighet att skicka in sin favoritanläggning, varefter en namnkunnig jury utser tre finalister och slutligen en vinnare. I år valdes alltså anläggningen på Västra Ramlösa skola, som Save by Solar installerade under slutet av 2019, till det starkaste bidraget och vinnare. I juryn satt bland annat Svensk Solenergis VD Anna Werner, samt Bengt Stridh som driver Sveriges största solcellsblogg.

Föreningen Solar Region Skåne, som anordnar tävlingen, presenterar den på sin hemsida:

Priset tilldelas den anläggning som under föregående år färdigställts i Skåne och som genom sitt koncept och sin gestaltning eller på annat sätt särskilt bidragit till att öka intresset för och produktionen av solenergi. Anläggningar som har en innovativ och nyskapande karaktär skall särskilt premieras.

Anläggningen på Västra Ramlösa skola är resultatet av ett skolarbete bland skolans sjätteklassare, där de tillsammans tagit fram förslag och utformat en solcellsanläggning. Förutom att göra pappmodeller, räkna på taklutningar m.m. har de även tävlat och vunnit kommunens soltävling. Detta ledde fram till att anläggningen installerades på skolans tak, där eleverna fått se sina förslag bli verklighet. På så vis har framtidens vuxna redan tidigt förstått hur det hållbara samhället kommer se ut. Mycket bra och väldigt inspirerande!

Läs mer om tävlingen Skåne Solar Award och projektet här:

Skåne Solar Award
Save by Solar vinner upphandling i Helsingborg
Save by Solar installerar Helsingborg Stads Solvision, etapp 2
Vinnare Skåne Solar Award

Sprid det vidare