Sedan någon vecka tillbaka är vi på Save by Solar igång med installationen av en stor solcellsanläggning hos ICA Kvantum i Svenljunga. Handlaren Per Bynander kommer inom kort att producera förnybar solel med en av de största anläggningarna i Sjuhärad, vilket han såklart ser fram emot.

Vi har ett mål om att bli klimatneutrala och detta är ett steg i den riktningen”, säger Per om sin investering. Efter solceller kommer butiken bland annat att byta ut sina kylar och frysar till nya, mer energieffektiva modeller. Det är inspirerande med företagare som investerar för en hållbar framtid!

Borås Tidning var i veckan på plats vid installationen för att intervju Per om hans genomförda och kommande satsningar på energieffektivisering. Läs Borås Tidnings artikel här.

Som vi skrivit tidigare är just livsmedelsbutiker en verksamhet som är väldigt väl lämpad för solceller, då merparten av all el förbrukas under dagtid, och ofta alla dagar i veckan. Det innebär att elen som solcellsanläggningen producerar kan användas direkt i huset istället för att säljas till ett lägre ekonomiskt värde.

Anläggningen som just nu installeras hos ICA Kvantum Svenljunga kommer att ha en toppeffekt på 237 kW, och mängden el som årligen kommer att produceras räcker exempelvis till att köra 957 000 kilometer med en elbil, eller att låta en 40 W-lampa lysa konstant i 523 år.

Kontakta oss om du vill diskutera hur solceller kan fungera för ert företag och er unika verksamhet!

Sprid det vidare