Årets första anläggning har installerats i Malmö! Med Save by Solars ökade närvaro i södra Sverige med kontorsöppning i Lund, känns det naturligt att en av årets första installationer ägde rum i just Skåne.

Solcellsanläggningen har installerats för fastighetsbolaget Wihlborgs på taket till Tyrénshuset vid i Dockan, beläget i Västra Hamnen i Malmö. Dockan är en signaturplats för Malmö, med varvet som främsta symbol. Det är en plats belägen vid havet, och förutom en bra solinstrålning tack vare sitt södra läge bidrar också havets reflektion till ökad effekt.  

”Det har varit en intensiv installation, eftersom fastigheten ligger precis vid vattnet så försvårade vädret, framförallt blåsten, arbetet en aning. Vi är nöjda med arbetet, det blev en jättefin anläggning!”. Berättar Alexander Widén entusiastiskt, som är en av de systeminstallatörer som har arbetat med installationen i Malmö.

Wihlborgs fokuserar på kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. Det är ett av de svenska fastighetsbolag som satsar starkt på hållbara fastigheter, och investeringar i solenergi är en av dem delarna. Ett av Wihlborgs miljömål är att uppföra minst en solenergianläggning per år och försöker att fokusera på hållbarhet genom alla led i sin verksamhet. Det cirkulära perspektivet värdesätter även vi på Save by Solar vid val av leverantör, solpanelernas livslängd, effektivitet och slutligen återvinningsgrad. Vi arbetar aktivt med att finna den optimala systemstorleken för den specifika verksamheten, utifrån deras behov och möjligheter.

– Vi är glada för förtroendet och det samarbete vi har tillsammans med Wihlborgs, som är ett fastighetsbolag som arbetar hållbart och har satt långsiktiga, tydliga miljömål för sin verksamhet. Företag som tar miljö och smarta investeringar på allvar är något vi på Save by Solar gärna ser mer av! berättar Carl-Johan Fredman, Regionsansvarig för region Syd.

Solcellsanläggningen på Wihlborgs kontorsfastighet har en systemstorlek på 48 kW och kommer att minska CO2-belastningen på planeten med över 700 000 kg CO2 under 25 år.

Är ni också intresserade av solceller för ert företag i Skåne? Hör av dig till Carl-Johan på telefonnummer 0708-13 15 02, maila carl-johan.fredman@savebysolar.se eller kom förbi kontoret i Lund!

 

Sprid det vidare