Vid det här laget är det nog allmänt känt att solcellsbranschen i Sverige är på starkare frammarsch än någonsin tidigare. Privatpersoner, fastighetsbolag och andra typer av företag har på allvar börjat se solceller som en attraktiv investering. Vi på Save by Solar märker naturligt av det starkt ökande intresset, och med det ökar vi på vår närvaro i det vi väljer att kalla Region Väst.

Sedan en tid tillbaka har Save by Solar varit verksamma i området, och vi har ett flertal inspirerande projekt med oss i bagaget, men vi vågar ändå säga att det är under 2019 det händer. Förutom att vi själva känner av ett stort intresse så kom det nyligen nya siffror som visar på att Västra Götaland är det län med högst totalt installerad effekt (kW) i Sverige. Vi tycker att det är kul att vara i full snurr i Sveriges “soligaste” region!

Vi har nu på allvar växlat upp vår verksamhet med bas i Borås, och vi får direkt gehör från företagen och fastighetsägarna i regionen. Förutom att ha stora och viktiga orter som Göteborg och Jönköping inom fokusområdet slås vi av den nyfikenhet och entreprenöriella anda vi möter i regionens historiska textilstad – Borås. Det är lätt att förstå varför många framgångsrika bolag har vuxit fram i staden, och för oss på Save by Solar känns det därför helt rätt att ha vårt regionkontor just där.

Vi passade på att fråga vår nya ansvariga för installation i Väst, tvåbarnspappan Martin Ljungdahl, om vem han är och hans förväntningar på regionen nu när den tar nästa steg:

“ Jag kommer med lång erfarenhet från nyproduktion och renovering i byggbranschen där jag tidigare jobbat som tätskiktsmontör, men har den senaste tiden varit lockad av att få jobba i en bransch som är i ständig utveckling. När jag kom i kontakt med Save by Solar förstod jag direkt att de ville vara med i framkant av den utvecklingen inom solcellsbranschen.”

Just nu leder Martin installationen av en stor solcellsanläggning för ett av Sveriges absolut största fastighetsbolag i Gamlestaden i Göteborg, och det vi ser nu är bara starten på allt som kommer att hända i väst. Med ett välfyllt installationsschema för 2019 med många spännande projekt utspridda i Västra Götaland är vi redan i full färd med att planera för nästa uppväxling i regionen, och till det söker vi just nu fler grymma personer till vårt team. Martin lyfter fram vad som ligger i fokus för Region Väst för tillfället:

“ Den största utmaningen just nu är rekryteringen av nya medarbetare i regionen och för personlig del att sätta sig in i en ny bransch, men det ser jag som ett lyxproblem. Vi söker allt från erfarna elektriker och nya montörer som kan introduceras för yrket., till tekniska säljare som kan jobba med vår kundkontakt.”

Vi på Save by Solar är oerhört glada och tacksamma över det bemötande vi får av kommersiella aktörer, och vi är övertygande om att det här kommer att vara ett av solcellssveriges mest spännande områden framöver. Häng med på resan du också!

Läs mer om vilka tjänster vi har utlysta just nu, eller ta kontakt med någon av oss direkt, så ses vi gärna över en kaffe!

Sprid det vidare