Under sommaren har vi på Save by Solar genomfört många projekt, varav ett av de mest spännande projekten är en stor installation på Täby Enskilda Gymnasium. Där har en anläggning på över 2000 kvadratmeter installerats med en toppeffekt på 207 kW.  Anläggningen som installeras är den största i Täby kommun med råge och en av de största i hela Stockholms Län. Tidningen Mitt i Täby uppmärksammade i veckan denna stora satsning i en artikel.

Det blir mer och mer aktuellt med miljöfrågor i dagens samhälle, inte minst för den yngre generationen, kanske framförallt med tanke på att de har längre tid kvar på vår befintliga planet. Detta gör det extra roligt att just en gymnasieskola med närmare 1000 elever satsar på förnyelsebar energi. Teknikprogrammet på Täby Enskilda Gymnasium läser redan idag om solceller, de får lära sig om hur man omvandlar kWh till mer humana siffror och att skapa sig en mer realiserad bild av vad man faktiskt kan göra för att vara med och förändra vår planet. Eleverna har varit väldigt engagerade och många av eleverna har velat kolla på anläggningen, samtidigt som de känner sig stolta. Vi på Save by Solar är jätteglada över att få vara i denna stora satsning tillsammans med ledning och personal på gymnasieskolan.

Ni kan läsa artikeln om satsningen på följande länk: https://mitti.se/nyheter/solceller-taket-tabygymnasiet/?omrade=taby

Sprid det vidare