Uppsala Kommun Skolfastigheter installerar solceller, bygger enligt högsta energiklassificering och blir först i Skandinavien med installation av energilagring med miljövänligt batteri. Allt på nya Tiundaskolan som står klar hösten 2018.

I höstas fick vi förmånen att vara med i ett spännande projekt tillsammans med Uppsala Kommun Skolfastigheter. Vi på Save by Solar har installerat en stor solcellsanläggning på en av de större skolorna i centrala Uppsala – nya Tiundaskolan. Utöver solceller har även Skolfastigheter valt att installera miljövänliga batterier vars teknik bland annat består av bomull och saltvatten. Byggnaden är byggd enligt högsta miljöklassificeringen Miljöbyggnad Guld. Solcellsanläggningen är på 106 kW och överskottsproduktionen av solel under vissa timmar på dagen kommer att kunna ackumuleras i det miljövänliga batteriet för att användas under andra timmar på dygnet.

Det är oerhört spännande att få vara del av detta unika projekt och extra roligt att dessa projekt genomförs på skolor. Att solceller och ett miljövänligt batteri installeras på en skola är bra på många sätt. Det ger förhoppningsvis inspiration och lärdomar till de yngre i samhället, som tidigt får vara med och lära sig om hur man kan göra mer miljövänliga val och samtidigt vara smart i sina investeringar. En stor eloge ska riktas till Skolfastigheter med Micael Östlund i spetsen som gör dessa projekt möjliga och sätter prägeln på Uppsala kommuns energi- och hållbarhetsarbete.

Läs mer om projektet i artikeln från Energinyheter.se. Vill du ser fler spännande projekt vi på Save by Solar varit delaktiga i kan du göra det här!

Sprid det vidare