Strax innan jul lämnade vi på Save by Solar över och driftsatte den solcellsanläggning vi installerat åt fastighetsbolaget Bockasjö, som i sin tur låtit uppföra systemet för sin hyresgäst PostNord TPL. Det är verkligen ett upplägg som ligger i framkant inom både fastighetsbranschen och solcellsbranschen, där en fastighetsägare möjliggör för hyresgästen att använda lokalt producerad solel.

Just i Helsingborg kommer anläggningen att täcka ca 11% av det årliga elbehovet, med en sommarmånad likt juli innebär att mer än 20% av all el som används kommer från solcellerna. Den el som produceras under ett år räcker för att låta en 40W-lampa lysa konstant under 375 år!

Idag lyfter Omni Ekonomi fram PostNords satsning på solceller, och skriver om den nyligen installerade anläggningen. Den artikeln, samt PostNords egna pressmeddelande går att läsa på länkarna nedan:

Omni Ekonomi – artikel solceller PostNord

Pressmeddelande PostNord

Vi på Save by Solar är delaktiga i fler och fler projekt där fastighetsägare investerar i solceller, men hyresgästerna använder elen. Vi berättar gärna hur ett sådant upplägg kan se ut!

 

Sprid det vidare