Save by Solar vill hälsa gamla, nya och förhoppningsvis blivande kunder en riktig God Jul och ett Gott Nytt År! Det gångna året har varit speciellt på flera olika vis, och inneburit ett svårt läge för både Sverige och världen i stort. Det vore fel att påstå att Save by Solar inte påverkats. Samtidigt är det under sådana här speciella förhållanden som den verkliga kulturen och det verkliga engagemanget hos alla SbS:are visat sig. Tillsammans har vi på bolaget greppat tag i alla de utmaningar som stått framför oss och gjort allt i vår makt för att skapa största möjliga kundvärde. För oss är det absolut viktigaste att svara upp på era – våra kunders och partners – förväntningar i projekten vi genomför ihop- Att alltid leverera hundra procent, att alltid ha kundnöjdhet i fokus, och att tillsammans driva på övergången till en förnybar värld. Med den här hälsningen vill vi dela våra höjdpunkter från året!

PowerAdmin 2.0
Allt fler fastighetsbolag installerar solceller i hög takt, och inser med det nyttan av att ha ett verktyg för uppföljning och analys av sitt bestånd med solcellsanläggningar. På så vis kan de minska den interna tiden de lägger på administration, samtidigt som produktionen från alla anläggningar visualiseras på bästa möjliga vis. Under slutet av 2020 har vi börjat färdigställa vår nya version av portalen – PowerAdmin 2.0. Förutom ett uppdaterat utseende tillkommer ett antal nya funktioner som skapar stort värde för användaren. Vi har fått bra gehör i form av flera övergripande samarbetsavtal med fastighetsbolag under året, och listan på de som i dagsläget utvärderar portalen för framtida integration är ännu längre. Kul!

Megawatt-installation
Som de flesta av er redan vet är Save by Solars specialitet att installera större solcellsanläggningar på kommersiella fastigheter. För 2020 har snittstorleken på våra installationer varit drygt 120 kW, vilket i de flesta fall motsvarar en takyta på närmare 1 100 kvadratmeter. Stora installationer ställer större krav på leverantören i form av projektering, egenkontrollprogram och dokumentation. I år har vi tagit klivet upp storleksmässigt och genomfört vårt första Megawatt-projekt på tak! Installationen, som fortfarande är lite hysch-hysch, kommer vi att berätta mer om under våren. Håll ögonen öppna!

Nya ramavtal
2020 har varit ett år där vi fortsatt fått utökat förtroende från många av våra kunder, vilket vi på Save by Solar såklart är oerhört glada och stolta över. I syfte att effektivisera sitt arbete med solceller och säkra hög kvalitet i sina projekt har ett antal fastighetsbolag valt att teckna ramavtal för solceller. Bland dem vi jobbar i partnerskap med finns Vasakronan, Fabege, Wihlborgs och Hemsö. Flera bolag därtill har Save by Solar som uttalad prefered supplier, vilket är ett förtroende vi möter med fullt fokus och helhjärtat engagemang.

Årets Unga Företagare i Sverige
En verklig ljuspunkt under året var när Save by Solar och våra grundare Linus och Hugo blev utnämnda till Årets Unga Företagare i Sverige 2020 av organisationen Företagarna! Ett stort erkännande på att den verksamhet vi bedriver är rätt, och att vi har framtiden framför oss. Som våra grundare själva beskriver det: “− Vi har varit väldigt fokuserade på en sak från dag ett, och det är att vi ska hjälpa företag. Vi har alltid varit väldigt värderingsstyrda och det finns en större orsak till att vi gör det vi gör och att det ska finnas ett mål i slutändan som är något annat än att bara driva företag och tjäna pengar.”

Stort tack för de kontakter vi haft under året. Vi har verkligen uppskattat att få lära känna er som kund eller partner, och hoppas på fortsatt gott samarbete under 2021

Sprid det vidare