Idag kan man läsa om Save by Solars pågående projekt i Uppsala, i NyTeknik. Projektet ”Watt för Watt”, som vi gör i samarbete med innovatören och idéskaparen Joachim Lindborg, har som huvudsyfte att göra det möjligt för alla att äga och producera solel.

Genom att mikrofinansiera solcellsanläggningar watt för watt kan vi installera större anläggningar på de mest lämpade fastigheterna. Det ska vara enkelt att välja solenergi, även om det bara handlar om mindre skala och även fast man själv inte har ett tak. Save by Solar har arbetat fram en helhetstjänst för kommersiella fastigheter, som i sin tur är de mest lämpade fastigheterna att installera solceller på. Kommersiella fastigheter har till skillnad från bostäder oftast hög daglig förbrukning av el, när solelen produceras som mest. Vi på Save by Solar ser helt enkelt till att hitta de mest lämpade fastigheterna och installerar samt övervakar och underhåller systemen under hela dess livslängd.

Projektet kommer att lanseras officiellt under Almedalsveckan i sommar.

Här kan ni läsa om projektet i NyTeknik: http://www.nyteknik.se/energi/nu-kan-alla-kopa-in-sig-i-solcellsanlaggning-6573735

Bli alfatestare på: http://watt-s.com/sv/

Sprid det vidare