Grundarna av Save by Solar, Hugo Larsson och Linus Baihofer Werner, har tilldelats priset Årets Unga Företagare i Sverige för 2020! 

Under dagens webbsända prisutdelning presenterade organisationen Företagarna de nationella vinnarna i deras årliga och prestigefyllda tävling Årets Unga Företagare och Årets Företagare. I stark konkurrens med alla duktiga företagare runt om i landet valde juryn till slut Save by Solar med bolagets grundare Hugo och Linus till Årets Unga Företagare i Sverige!

”Det är mycket roligt att vi som individer och företagare fått denna utmärkelse, men det är ingen utmärkelse som vi själva tar åt oss äran för. Alla medarbetare på Save by Solar bygger bolaget, dess kultur och vision tillsammans. Denna utmärkelse är till oss alla. Det är extra roligt att få denna utmärkelse i en speciell tid som denna, när vi är många som haft ett väldigt utmanande halvår.” – säger medgrundare Hugo Larsson

Priset Årets Unga Företagare är en utmärkelse som har till syfte att uppmärksamma, hylla och lyfta fram företagare. Ända sedan 1980-talet har det skett lokala utnämningar, och sedan 2007 koras nationella vinnare. 

Save by Solar och dess grundare har på vägen fram till den nationella vinsten också blivit prisade lokalt i både Uppsala kommun och Uppsala Län. Sedan starten har huvudkontoret funnits i just Uppsala, men idag finns också regionkontor i flertal andra städer runt om i landet. Totalt har bolaget närmare 70 anställda, där arbetet med kultur, arbetsmiljö och kvalitet får hög prioritet.

− “Vi har varit väldigt fokuserade från dag ett på en sak, och det är att vi ska hjälpa företag. Vi har alltid varit väldigt värderingsstyrda och det finns en större orsak till att vi gör det vi gör och att det ska finnas ett mål i slutändan som är något annat än att bara driva företag och tjäna pengar” – medgrundare och pristagare Linus Baihofer Werner 

Juryns motivering

Runtom i landet ser vi att alltfler företagare inte enbart drivs av att skapa företag baserat på goda idéer, utan att det även ska gå att konkret peka på den samhällsnytta som företaget skapar. Detta driv kommer tveklöst från många av de unga företagare som vuxit upp i ett samhälle där frågor kring mänskliga rättigheter, social hållbarhet och klimatfrågor ständigt är på agendan. Årets vinnare är inget undantag. Dessa företagare är sanna förebilder som redan skapat sig en spännande och organisk tillväxtresa i en investeringstung bransch. Med målsättningen att driva på utvecklingen mot en förnybar värld hjälper dem kommersiella verksamheter att röra sig i rätt riktning, mot sol-el och en bättre värld.

Läs mer om priset här:

Årets Unga Företagare i Sverige 2020
UNT – Årets Unga Företagare i Uppsala
Årets Unga Företagare i Uppsala
Två Uppsala-bolag i final
Om priset Årets Unga Företagare

Sprid det vidare