Profi Fastigheter fortsätter sin satsning på solenergi, och har tillsammans med Save by Solar utvecklat en av Sveriges mest effektiva solcellsanläggningar i den här storleken. På taket till fastigheten i Alfa Laval-området i Tumba har 1500 kvadratmeter solceller installerats. Anläggningen kommer årligen att producera tillräckligt med el för att låta 150 pendlare köra tur och retur med sin elbil mellan Tumba och Stockholm city varje dag. 

Den aktuella fastigheten har ett idealiskt tak för att producera solenergi. Kombination av bra taklutning och en riktning rakt åt söder innebär att varje solpanel kan producera mer el än vad som är normalt för anläggningar av den här storleken, som annars ofta byggs med liten uppvinkling på nästan helt platta tak. Helt enkelt mer bang for the bucks!

Profi Fastigheter är ett stort fastighetsbolag som i synnerhet fokuserar på Stockholmsområdet, där bolaget idag har ett fastighetsbestånd på ca 500 000 kvm kommersiella lokaler. Vi på Save by Solar kom i kontakt med Profi under början av 2018, och har sedan dess jobbat tillsammans med utvecklingen av den nya anläggningen. 

Vi går snart in i december, och under den här mörka tiden av året produceras inte särskilt mycket el på någon typ av solcellsanläggning. Annat kommer det att bli från mars och framåt, så 2020 blir året då anläggningen verkligen får bevisa sin prestanda! 

Den inspirerande satsningen har också uppmärksammats av bland annat Fastighetsvärlden, World in Property, Fastighetssverige, Byggnorden, Industritorget och Energipress.

Sprid det vidare