Är solceller något för oss? Hur fungerar det och hur ser processen ut? Kommer vi att kunna göra en investering som påverkar både miljön och vår verksamhet positivt? Vad kostar det, hur lång är återbetalningstiden? Detta är några av dem frågor som Mikael Svärd möter varje dag i sitt jobb som Account Manager. Här kan du läsa mer om Micke, och hur det är att arbeta i marknadsteamet på Save by Solar.

“Det är en relationsskapande försäljning vilket är väldigt givande, och vår helhetslösning innebär också långsiktiga, hållbara relationer. Vi ser det som win-win, både för kunden, miljön och för oss som bolag.”

Mikael Svärd är en trevlig Skånepåg som har jobbat hos oss sedan årsskiftet. Med sin tidigare erfarenhet inom försäljning och sitt driv har han blivit en viktig del av marknadsteamet. Han jobbar som Account Manager på huvudkontoret i Uppsala och är därför en del av Region Mitt. Det är ett stort område men han har främst fokuserat på företag aktiva i Gävle och Sandviken. Mikael möter alla typer av företag, stora som små. Vad de har gemensamt är ofta en relativt hög elförbrukning, en vilja att göra något gott för miljön och samtidigt göra långsiktiga investeringar i sina fastigheter.

“Det är företag som är verksamma inom allt från fordons- och fastighetsindustrin till kaffetillverkare och spikproducenter. Jag tycker att det är roligt att träffa kunder som håller på med lite speciella verksamheter, de är ofta roliga att ha att göra med, och så är de kanske öppna för lite galna idéer!”

Micke har en lång erfarenhet av att jobba med marknad och försäljning. Han har haft olika roller, bland annat säljande projektledare och mediasäljare men också inom olika branscher, senast inom fibernät.

”Varför jag trivs så bra med att arbeta som Account Manager är det mänskliga mötet – jag tycker om att jobba direkt med människor, skapa relationer. Men såklart, det är ju också roligt att komma fram till affär. Det är ju såklart en kick! Men också ett kvitto på att det vi gör är bra och är uppskattat.”

Intresset för solceller ökar i Sverige, det är rekordmånga som söker stöd för att installera solcellsanläggningar och antalet nätanslutna anläggningar ökade nästan 52 procent mellan år 2016 och 2017 enligt statistik från Energimyndigheten.

“Jo, det är en väldigt spännande bransch och det märks att många är intresserade av vad vi har att erbjuda. Vi förmedlar en produkt som jag verkligen tror på, som har ett slags större värde än bara nutid, utan också för framtiden.”

Mikael är en gammal hockeykille som ursprungligen kommer från Helsingborg. ”Jag var aldrig ett fan av närkamperna, fick bli den snabba killen i rinken istället.” 

Han flyttade till Uppsala sommaren år 2016 för att börja studera Juristprogrammet på Uppsala Universitet. I höstas såg han en jobbannons på Facebook som fångade hans intresse: Nu har du möjlighet att jobba i en spännande bransch på ett litet och snabbväxande bolag med stora möjligheter till påverkan – Vi söker tillökning till säljteamet i Uppsala. På intervjun träffade han Hugo, som är Marknadschef och en av grundarna till Save by Solar. ”Jag blev verkligen inspirerad av hans driv! När han berättade om företagets resa, affärsidé och deras framtidsvisioner, då kände jag att det här tåget vill jag med på.”

”Senare, när jag också träffade resten av kollegorna blev jag ännu mer säker på att jag skulle gå med. Alla är så drivna och motiverade – kanske för att de känner att de har en möjlighet påverka, vara med från start och bygga något tillsammans.”

Tycker du också att energibranschen är spännande och vill höra mer om hur det är att jobba på Save by Solar? Eller är ni nyfikna på om solel är något som passar er verksamhet? Hör av dig till Mikael direkt på +46(0)72 – 861 00 05 eller skicka ett mail till mikael.svard@savebysolar.se.

Sprid det vidare