I denna videointervju med Fredrik Sörensen, VD för Täby Enskilda Gymnasium, kan du se varför de har valt att investera i solceller, vad deras elever tycker om att skolan producerar sin egen solel och hur de har upplevt att arbeta med Save by Solar.

”Miljöengagemanget bland våra elever är otroligt. Vi tycker att det är viktigt att vi som skola går i bräschen och satsar på miljö och hållbarhet. För att det är ungdomarna, alltså våra elever som i framtiden måste arbeta och lösa de miljöproblem som vi står inför.” Fredrik berättar hur de integrerade installationen av solcellsanläggningen i elevernas skolarbete med ett projekt där de fick simulera och räkna på storlek och byggnation.

I fastigheten Täby Enskilda bedrivs en gymnasieskola med 815 elever och personal samt en rehabiliteringsklinik. Installationen är gjord med ett ballastsystem utan infästning och har en toppeffekt på 207 kW.

”Man kanske kan göra bättre investering på börsen med bättre ränta men det här var fullt tillräckligt för oss och samtidigt kan vi göra ett bra miljöavtryck – och det går inte att mätas i pengar.”

Solcellsanläggningen byggdes i början av förra sommarlovet, alltså sommaren 2017 och har en toppeffekt på 207 kW.  ”Det känns häftigt att vara en av norra Stockholms största solelsproducenter.”

Fredrik berättar att idag, när solcellsanläggningen är monterad och byggd på skolans tak så märks den sällan. För att öka medvetenheten kring solcellanläggning har de valt tilläggstjänsten skärmvisualisering, vilket ni kan läsa mer om här. På skolans skärmar kan elever, medarbetare och föräldrar se hur solcellsanläggningen producerar i realtid.

”Jag har också appen i mobilen, så att jag alltid kan se hur anläggningen arbetar oavsett vart jag är.” berättar Fredrik Sörensen. Vår app ingår alltid i Save by Solars helhetslösning.

Vår affärsidé bygger på att skapa långsiktiga relationer med våra kunder och just därför är glada och stolta över samarbetet med Täby Enskilda Gymnasium, en skolverksamhet som ligger i framkant.

Här kan ni läsa om fler av våra kunder och projekt vi har varit delaktiga i. Är ni också intresserade av solceller, och vill veta mer om era möjligheterna att börja producera er egen solel ser ut? Hör av dig till oss direkt på 010-33 09 333 eller skicka ett mail till info@savebysolar.se.

 

Sprid det vidare