Lundbergs Fastigheter har tillsammans med leverantören Save by Solar nyligen genomfört en solcellsinstallation på Kv. Lyckan i Norrköping. Den nya solcellsanläggningen som ska tas i drift inom kort innebär att ännu en centrumfastighet förses med solceller.

  • Solceller är en av framtidens energikällor och något vi satsar stort på, säger Johan Sandborgh, hållbarhetschef Lundbergs Fastigheter. Energifrågan är komplex och spänner över flera länder och marknader, men vi behöver alla bidra för att fortsätta omställningen mot hållbar energi.

Den nya solcellsanläggningen har en toppeffekt på 103 kW och kommer producera omkring 85 000 kWh om året. Det motsvarar årsförbrukningen av el för nästan 20 normalstora villor. Sett över anläggningens livstid innebär investeringen en miljöbesparing på hela 730 000 kg CO2.

  • Otroligt roligt att Lundbergs Fastigheter fortsätter att satsa på egenproducerad förnybar energi till sina fastigheter. Vi på Save by Solar är mycket glada att återigen fått förtroendet som leverantör, säger Lucas Karlsson, regionansvarig på Save by Solar.

Sammanlagt har Lundbergs Fastigheter 10 solcellsanläggningar som producerar drygt 1 000 000 kWh/år. I Norrköping finns 3 anläggningar, varav bolagets allra första finns på Linden Köpcentrum, granne med kvarteret Lyckan. En anläggning som har varit i drift i fem år och som det senaste året byggts ut med 94 kW.

Save by Solar och Lundbergs Fastigheter började arbeta ihop sommaren 2019 då den första anläggningen installerades tillsammans. För Save by Solar, som i synnerhet jobbar med kommersiella beställare, blir Lundbergs Fastigheter ihop med sina branschkollegor väldigt viktiga som återkommande kunder. Det är därför extra roligt att det goda samarbetet löpt på, och att vi idag arbetat fram en bra modell för gemensamma projekt.

Läs mer om Lundbergs Fastigheters satsning här: https://www.mynewsdesk.com/se/lundbergs/pressreleases/lundbergs-fastigheter-fortsaetter-investera-i-solceller-3084100

För ytterligare information:

Johan Sandborgh, hållbarhetschef
Tele: 0709-21 66 06
E-post: johan.sandborgh@lundbergs.se

Lisa Lundh, marknads- och kommunikationschef
Tele: 0709-21 66 73
E-post: lisa.lundh@lundbergs.se

Lucas Karlsson, Regionsansvarig Öst, Save by Solar
Tele: 0703-91 11 41
E-post: lucas.karlsson@savebysolar.se

Sprid det vidare