Vi välkomnar fler systeminstallatörer till teamet på Save by Solar! I takt med att allt fler företag blir intresserade av att producera egen solel måste vi öka antalet anställda som installerar solcellsanläggningar. Därför har tre nya systeminstallatörer anställts på heltid denna höst – välkomna Elisabeth, Christofer och David!

Våra systeminstallatörer har en viktig funktion i företagets verksamhet, då det är de som tillsammans med arbetsledarna installerar och färdigställer de faktiska anläggningarna på plats ute hos våra kunder. Deras arbete ligger till grund för att vi ska kunna leva upp till vår målsättning om att de installationer Save by Solar genomför ska vara enkla, lönsamma och säkra.

Systeminstallatörerna arbetar med att bygga de anläggningar Save by Solar levererar, vilket innefattar planeringsarbete och installation, samt säkerhets- och kvalitetsarbete.

“Det är ett arbete som är väldigt hands-on. Vi ser till att solpanelerna kommer upp på taket och installerar dem för hand”, berättar Elisabeth Fåk Lloyd. “Men det kan också vara en tuff uppgift. Nu i kallare tider kan taken vara hala, och då krävs det skyddsutrustning för att inte halka.”

Våra systeminstallatörer kompletterar varandra med spridda erfarenhet från olika branscher.  Elisabeth Fåk Lloyd har erfarenhet från restaurangbranschen och ville utmana sig själv genom att prova på någonting nytt. Christofer Hartmann har bred erfarenhet inom både bygg, sälj och montage och har arbetat flera år inom kärnkraften på Forsmarks, Oskarshamns samt Ringhals kärnkraftverk som underhållsmekaniker. David Uhlander har i sin tur studerat teknisk linje under sin gymnasietid med inriktning mot el och energi, och har under det senaste året arbetat med montage, inventering och produktion av kylcontainrar.

Är du också intresserad av att arbeta med solceller? Vi söker alltid efter nyfikna medarbetare som kan tillföra kompetens till teamet på Save by Solar. Hör av dig direkt till vår personalansvariga John Werner på john.werner@savebysolar.se eller nå honom via telefon +46(0)73 – 508 02 60.

Sprid det vidare