I våras installerade vi på Save by Solar en solcellsanläggning hos miljöföretaget Econova i Norrköping. Anläggningen driftsattes lagom till sommaren och vi har passat på att ställa lite frågor till Henrik Andersson som varit ansvarig för projektet. Henrik arbetar främst med koncernens fastighetsbestånd, genom bolaget ”Ryssnäs Industrifastigheter”.

Berätta gärna lite om Econovas historia!

Econova är en innovativ aktör inom återvinning, biobränsle och konstruktion samt med varumärket Weibulls i spetsen det ledande trädgårdsföretaget i Norden. Företaget grundades år 1959 av min farmor och farfar och har sedan dess bedrivit verksamhet med säte Norrköping.

Econova omhändertar material som traditionellt ansetts vara avfall och omvandlar det till nya råvaror. Vår kunskap inom återvinning sträcker sig över flera olika branscher. Bland våra kunder finns skogsindustrier, energiproducenter, trädgårdsnäring och kommuner. Via sociala medier (@weibulls) och www.weibulls.se når vi trädgårdsintresserade med inspiration samt möjlighet att via e-handeln köpa jord, fröer och trädgårdstillbehör. I koncernen omsätter vi i dag cirka 600 MSEK och är cirka 150 anställda.

Varför har Econova valt att investera i en solcellsanläggning?

Vi har ambitionen att bidra till en grönare värld i allt vi gör och tycker dessutom det är roligt och givande att testa. Ingen kan göra allt men alla kan göra något!

Varför föll valet på Save By Solar som samarbetspartner?

Vi brukar säga att vi oftast har förmånen att välja vilka vi jobbar med och då vill vi jobba med folk vi tycker om. Tillvaron blir så otroligt mycket bättre om man försöker ha så mycket roligt man kan. Vidare visade SbS att ni var en professionell aktör som framförallt lyckades kommunicera hur Vi förbättrar oss och vilket värde Vi skapar genom att ta hjälp av Er. Dessutom var SbS fullservicetjänst viktig för oss då vi önskar lägga så mycket tid som möjligt på vår egen kärnverksamhet.

Hur upplever ni att samarbetet med Save By Solar har fungerat?

Vi tycker det fungerat smidigt och bra och har värdesatt att ni gjort det enkelt för oss. Ni har varit tydliga med vad ni behöver från oss.

Vi på Save by Solar är glada och tacksamma för att få jobba med kunder som Econova. Företag som tänker långsiktigt och hållbart. Här kan ni läsa om fler av våra kunder och projekt vi har varit delaktiga i. Är ni också intresserade av solceller, och vill veta mer om era möjligheter för att börja producera er egen solel? Hör av er till oss!

Sprid det vidare