Solceller för företag och industrier i Helsingborg

Solceller för företag och industrier i Helsingborg

Solceller för företag, logistikfastigheter och industrier

Solceller i Helsingborg

I Skånes nordvästra hamnstad Helsingborg är solenergi och därmed solceller en jättestor tillgång om man installerar solcellerna på rätt sätt. I och runt om Helsingborg finns det mängder med stora handelsfastigheter, industrier och logistikanläggningar. Solceller för företag och industrier i Helsingborg är mycket bra. En av de viktigaste faktorerna för att ha en bra lönsamhet i en solcellsanläggning, förutom då det självklara – taket, är just elförbrukningen. Dessa större fastigheter med mycket yta för solceller och därmed möjligheter för solelproduktion, brukar också även ha just hög elförbrukning. I Helsingborg är det Öresundskraft som är ägare av elnätet och deras debiteringsmodell kan i flera fall leda till att lönsamheten blir extra hög för solceller som kan påverka effektavgifter. Lönsamheten för solceller för företag och industrier i Helsingborg blir ofta bra just på grund av höga förbrukningar, elnätskostnader och god solinstrålning. Om man jämför förbrukningen i en kommersiell verksamhet med till exempelvis en villa eller bostadshus så är det två stora betydande skillnader som avgör lönsamheten i solceller. Den första är det självklara att taket är ofta mindre och mer komplext. Den andra och viktigaste faktorn är att bostäder konsumerar ingen eller åtminstone ytterst lite el när solen lyser, till skillnad från företag som konsumerar majoriteten av elen när solen lyser.

Hur fungerar solceller? När solenergin från solens strålar träffar solcellerna uppstår det en elektrisk spänning mellan framsidan och baksidan av cellen. Genom att koppla en ledning mellan fram och baksida på cellen bildas ström i form av likström. Denna likström leds sedan till en växelriktare som i sin tur växlar om strömmen från likström till växelström så att vi kan använda solelen i vår verksamhet och våra hem. Solceller omvandlar cirka 10-15 % av den energin som kommer från solen till elektricitet.

Solinstrålningen och därmed förutsättningar för solceller i Helsingborg med omnejd är god. Soliga västkusten är bra för solceller. Just Helsingborg har en solinstrålning som ligger på ungefär 960 kWh/kWp vilket går att jämföra med Hamburg i Tyskland som har en solinstrålning på ungefär 962 kWh/kWp.

Bygglov för solceller i Helsingborg är ett krav i de fall att solcellerna inte följer byggnadens form och lutning, om byggnaden har ett kulturhistorisk värde eller om detaljplanen kräver det. Dock har Helsingborgs kommun en sund inställning till bygglov och främjar gärna utbyggnaden av solceller. Läs mer om bygglov för solceller i Helsingborg och hur kommunen jobbar med solceller på deras hemsida: bygglov solceller Helsingborg

Bidrag för solceller Helsingborg  är densamma som för resten i Sverige, d.v.s. 20% för företag och privatpersoner sedan vårbudgeten 2019. Läs mer om hur du söker bidrag på Energimyndighetens hemsida.

Installationen av solceller i Helsingborg med omnejd är många och vi på Save by Solar har hjälpt mängder av företag. Som exempel har vi installerat över 1500 kvm solceller åt WihlborgsSadelplatsen i Helsingborg. Eller 1500 kvm solceller utmed E6:an åt Postnord. Läs om den installationen här:  Postnord investerar i Solceller

Vi på Save by Solar är en rikstäckande marknadsledande installatör av solceller för företag och industrier, med kontor i 5 städer. Vi är specialiserade på större solcellsanläggningar och vår verksamhet är anpassad för att göra det så enkelt som möjligt för företag att installera solceller. Vi vill förändra sättet företag använder energi så att vi tillsammans kan driva på övergången till en förnybar värld.

Vill du se över dina förutsättningar för solceller för ditt företag eller industri i Helsingborg eller någon annanstans i Västergötland? Ta kontakt med Carl-Johan Fredman som är vår regionansvarig för Syd. Han kan hjälpa dig med alla dina frågor och funderingar. Titta in på en kopp kaffe på vårt Sydkontor i Malmö, eller kika förbi någon av alla våra installationer i regionen.

Vill du ha hjälp med solceller i Helsingborg? Hör av dig!

Carl-Johan Fredman

Regionansvarig försäljning

Referenser

SydGrönt installerar solceller med Save by Solar

SydGrönt

254.8 kW
2500
Helsingborg