Solceller för företag och industrier i Göteborg

Solceller för företag och industrier i Göteborg

Solceller för företag, logistikfastigheter och industrier

Solceller i Göteborg

I Sveriges näst största stad Göteborg är solenergi och därmed solceller en jättestor tillgång om man installerar solcellerna på rätt sätt. I och runt om Göteborg finns det mängder med stora handelsfastigheter, industrier och logistikanläggningar. Solceller för företag och industrier i Göteborg är mycket bra. En av de viktigaste faktorerna för att ha en bra lönsamhet i en solcellsanläggning, förutom då det självklara – taket, är just elförbrukningen. Dessa större fastigheter med mycket yta för solceller och därmed möjligheter för solelproduktion, brukar också även ha just hög elförbrukning. I Göteborg är det Göteborgs Energi som är ägare av elnätet och deras debiteringsmodell kan i flera fall leda till att lönsamheten blir extra hög för solceller som kan påverka effektavgifter. Lönsamheten för solceller för företag och industrier i Göteborg blir ofta bra just på grund av höga förbrukningar, elnätskostnader och god solinstrålning. Om man jämför förbrukningen i en kommersiell verksamhet med till exempelvis en villa eller bostadshus så är det två stora betydande skillnader som avgör lönsamheten i solceller. Den första är det självklara att taket är ofta mindre och mer komplext. Den andra och viktigaste faktorn är att bostäder konsumerar ingen eller åtminstone ytterst lite el när solen lyser, till skillnad från företag som konsumerar majoriteten av elen när solen lyser. 

Hur fungerar solceller? När solenergin från solens strålar träffar solcellerna uppstår det en elektrisk spänning mellan framsidan och baksidan av cellen. Genom att koppla en ledning mellan fram och baksida på cellen bildas ström i form av likström. Denna likström leds sedan till en växelriktare som i sin tur växlar om strömmen från likström till växelström så att vi kan använda solelen i vår verksamhet och våra hem. Solceller omvandlar cirka 10-15 % av den energin som kommer från solen till elektricitet.

Solinstrålningen och därmed förutsättningar för solceller i Göteborg med omnejd är god. Soliga västkusten är bra för solceller. Just Göteborg har en solinstrålning som ligger på ungefär 967 kWh/kWp vilket går att jämföra med Hamburg i Tyskland som har en solinstrålning på ungefär 962 kWh/kWp.

Bygglov för solceller i Göteborg är ett krav i de fall att solcellerna inte följer byggnadens form och lutning, om byggnaden har ett kulturhistorisk värde eller om detaljplanen kräver det. Dock har Göteborgs kommun en sund inställning till bygglov och främjar gärna utbyggnaden av solceller. Läs mer om bygglov för solceller i Borås och hur kommunen jobbar med solceller på deras hemsida: bygglov solceller Göteborg

Bidrag för solceller Göteborg  är densamma som för resten i Sverige, d.v.s. 20% för företag och privatpersoner sedan vårbudgeten 2019. Läs mer om hur du söker bidrag i Göteborg här: Bidrag för solceller i Göteborg

Installationen av solceller i Göteborg med omnejd är många och vi på Save by Solar har hjälpt mängder av företag. Som exempel har vi installerat över 1000 kvm solceller mitt emot vårt allas kära Feskekörka i centrala Göteborg Inom Vallgraven åt Novi Real Estate. Vi har även installerat över 2000 kvm åt Klövern Fastigheter i Gamlestaden, eller varför inte leverans av solceller hos Wallenstam på Hisingen. Utöver detta har vi även installerat en av de största solcellsanläggningarna i hela Västra Götaland hos ICA Kvantum i Svenljunga. Borås tidning har skrivit om dessa projekt och ni kan läsa om dem här: Borås Tidning Solceller ICA Kvantum Svenljunga.

Vi på Save by Solar är en rikstäckande marknadsledande installatör av solceller för företag och industrier, med kontor i 5 städer. Vi är specialiserade på större solcellsanläggningar och vår verksamhet är anpassad för att göra det så enkelt som möjligt för företag att installera solceller. Vi vill förändra sättet företag använder energi så att vi tillsammans kan driva på övergången till en förnybar värld. 

Vill du se över dina förutsättningar för solceller för ditt företag eller industri i Göteborg eller någon annanstans i Västergötland? Ta kontakt med Carl-Johan Fredman som är vår regionansvarig för Väst. Han kan hjälpa dig med alla dina frågor och funderingar. Titta in på en kopp kaffe på vårt västkontor på Elementgatan 10 i Borås, eller kika förbi någon av alla våra installationer i regionen.

Få hjälp med solceller i Göteborg

Carl-Johan Fredman

Regionansvarig försäljning