Solceller för företag och industrier i Borås

Solceller för företag och industrier i Borås

Solceller för företag, logistik och industrier

Solceller för företag och industrier i Borås

I den gamla Textilstaden Borås är förutsättningarna för solceller förvånansvärt bra. Borås må vara känt för att vara en av de regnigaste städerna i Sverige. När det kommer till solceller så kan regn innebär extra hjälp vid rengöring av solceller, samt kyla leder till högre effektivitet. I Borås är logistikfastigheterna många vilka ofta har stora tak och även hög elförbrukning. En av de viktigaste faktorerna för att ha en bra lönsamhet i en solcellsanläggning, förutom då det självklara – taket, är just elförbrukningen. I Borås är det Borås Energi som är ägare av elnätet och deras debiteringsmodell kan i flera fall leda till att lönsamheten blir extra hög för solceller som kan påverka effektavgifter. Lönsamheten för solceller för företag i Borås blir ofta bra just på grund av höga förbrukningar, elnätskostnader och god solinstrålning.

Solinstrålningen och därmed förutsättningar för solceller i Borås är god trots sitt dåliga rykte. Borås har en solinstrålning som ligger på ungefär 901 kWh/kWp.

Bygglov för solceller i Borås är ett krav i de fall att solcellerna inte följer byggnadens form och lutning, om byggnaden har ett kulturhistorisk värde eller om detaljplanen kräver det. Dock har Borås kommun en sund inställning till bygglov och främjar gärna utbyggnaden av solceller. Läs mer om bygglov för solceller i Borås och hur kommunen jobbar med solceller på deras hemsida:
https://www.boras.se/foretagare/lokalermarkochbygglov/bygglovochanmalan/bygganyttellerforandra/solceller.4.168a9a3c158fdc7204c1dd44.html

Bidrag för solceller Borås  är densamma som för resten i Sverige, d.v.s. 20% för företag och privatpersoner sedan vårbudgeten 2019.

Installationen av solceller i Borås är många och vi på Save by Solar har hjälpt mängder av företag. Som exempel har vi installerat solceller på RO-Gruppen och Nordomatics huvudkontor. Vilket ni kan läsa mer om här: Solceller hos RO-Gruppen och Nordomatic. Vi har även installerat solceller åt Västsvensk byggskruv på Brämhult och en av de största solcellsanläggningarna i hela Sjuhärad hos ICA Kvantum i Svenljunga. Borås tidning har skrivit om dessa projekt och ni kan läsa om dem här: Borås Tidning Solceller VSB, Borås Tidning Solceller ICA Kvantum Svenljunga

Vill du se över dina förutsättningar för solceller för ditt företag eller industri i Borås eller någon annanstans i sjuhäradsbygden? Ta kontakt med Carl-Johan Fredman som är vår regionansvarig för Väst. Han kan hjälpa dig med alla dina frågor och funderingar. Titta in på en kopp kaffe på vårt kontor på Elementgatan 10 i Borås, eller kika förbi någon av alla våra installationer i regionen.

Vill du ha hjälp med solceller i Borås? Hör av dig!

Carl-Johan Fredman

Regionansvarig försäljning